Solskydd för Brf, kommun & fastighetsbolag

Optimala solskyddslösningar för bostadsrättsföreningar, kommuner och fastighetsbolag för ökad komfort och skydd.

För bostadsrättsföreningar (BRF)

Vilka typer av solskydd är mest effektiva för vår byggnad?

De mest effektiva solskydden varierar beroende på byggnadens utformning och orientering. Vanligtvis rekommenderar vi terrassmarkiser för altaner och balkongmarkiser för balkonger, medan fönstermarkiser och screenmarkiser fungerar utmärkt för fönster.

Behöver vi bygglov för att installera solskydd?

Bygglov kan krävas för installation av solskydd, särskilt om det påverkar byggnadens fasad. Det är viktigt att konsultera er kommun för att få klara riktlinjer. Generellt sett är det enklare att få bygglov för solskydd som är integrerade och estetiskt tilltalande.

Hur påverkar solskydd energiförbrukningen?

Solskydd kan avsevärt minska energiförbrukningen genom att reducera behovet av luftkonditionering. Studier visar att korrekt installerade solskydd kan minska inomhustemperaturen med upp till 10 grader, vilket leder till betydande energibesparingar.

Vad kostar det att installera solskydd i hela föreningen?

Kostnaden för att installera solskydd i en hel förening varierar beroende på lösning och omfattning. Vi rekommenderar att ni begär en offert från oss för att få en exakt prisbild. Tänk också på att långsiktiga energibesparingar kan kompensera initiala kostnader.
Beige plisségardin i vardagsrum.

För kommuner

Finns det bidrag eller subventioner för installation av solskydd i offentliga byggnader?

Det finns ofta bidrag och subventioner tillgängliga för installation av solskydd i offentliga byggnader. Exempel på sådana stöd kan vara energibidrag från statliga program eller lokala initiativ för energieffektivisering. Det är alltid bra att undersöka vilka möjligheter som finns specifikt för er kommun.

Hur kan solskydd integreras i kommunens energiplan?

Solskydd kan integreras i kommunens energiplan genom att de bidrar till minskad energiförbrukning och förbättrad inomhuskomfort. Genom att installera solskydd i offentliga byggnader kan ni visa på konkreta åtgärder för att nå era klimatmål och inspirera invånare och företag att följa efter.

Vilka miljöfördelar medför installation av solskydd?

Miljöfördelarna med solskydd är många. De hjälper till att minska den urbana värmeö-effekten genom att reflektera bort solvärme, vilket i sin tur kan förbättra luftkvaliteten och minska behovet av kylning. Dessutom förbättrar de inomhusmiljön genom att minska bländning och hålla en jämnare temperatur.

Vilka regler gäller för bygglov och installation av solskydd?

Bygglovsregler för solskydd varierar beroende på kommun. Generellt sett är det enklare att få bygglov för åtgärder som förbättrar energieffektiviteten och som är estetiskt anpassade till byggnadens exteriör. Vi rekommenderar att ni kontaktar er lokala bygglovsenhet för specifika krav och råd.

Hur underhåller vi solskydd för långsiktig hållbarhet?

För långsiktig hållbarhet av solskydd är det viktigt med regelbundet underhåll. Detta inkluderar rengöring av tyg och mekanismer, kontroll av fästen och eventuellt byte av slitna delar. Vi på Markisspecialisten erbjuder serviceavtal som säkerställer att era solskydd hålls i gott skick över tid.
Vit mörkläggande rullgardin i sovrum.
Vit lamellgardin i vardagsrum.

För fastighetsbolag

Hur kan solskydd öka värdet på fastigheter?

Solskydd kan öka värdet på fastigheter genom att förbättra inomhuskomforten och minska energikostnaderna. Hyresgäster uppskattar också att bo i fastigheter som är energieffektiva och har bra inomhusklimat, vilket kan öka uthyrningsgraden och hyresintäkterna.

Vilka solskyddslösningar är bäst för kommersiella fastigheter?

För kommersiella fastigheter rekommenderar vi ofta motoriserade markiser och persienner som kan styras automatiskt för optimal solskydd och energieffektivitet. Solfilm är också ett populärt alternativ för kontorsbyggnader, då det kan appliceras direkt på befintliga fönster.

Hur påverkar solskydd inomhusmiljön för hyresgäster?

Solskydd kan avsevärt förbättra inomhusmiljön för hyresgäster genom att minska bländning och hålla en jämnare temperatur. Detta leder till ökad komfort och trivsel, vilket i sin tur kan bidra till högre uthyrningsgrad och nöjdare hyresgäster.

Vilka är de långsiktiga kostnadsbesparingarna med solskydd?

De långsiktiga kostnadsbesparingarna med solskydd kan vara betydande. Genom att minska behovet av kylning kan ni spara upp till 30% på energikostnaderna, beroende på fastighetens storlek och användning. Dessa besparingar kan snabbt täcka initiala investeringskostnader.

Så går det till när du beställer hos oss:

Ritad laptop med "Hej!" på skärmen.

1. Kontakt

Bästa sättet att kontakta oss är via vårt formulär, men det går också bra att skicka ett mail eller ringa.

Ritad bild på en hus.

2. Hembesök

Vi bokar in ett gratis hembesök när det passar dig. Mattias eller Edward kommer ut och träffar dig i ditt hem.

Ritad bild på en offert för markis.

3. Offert

Efter hembesöket får du en detaljerad offert där du ser vad varje produkt och arbete kostar. Vi jobbar med fast pris.

Ritad hylsnyckel.

4. Montering

Efter ca 3-5 veckor är det dags att boka en tid för att få produkterna på plats. Montering görs alltid av Mattias eller Edward.

Klart! Efter montering lämnar vi alltid tre års garanti på våra produkter och installationer.
Skrolla till toppen

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Zipscreen

25%

Screenmarkisen ger en modern look som passar såväl det trendiga huset som det klassiska

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Fönstermarkis

25%

Formgiven för att passa det skandinaviska klimatet. Utan kompromisser, med omsorg om kvalitet, detaljer och funktion

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Dukbyte

20%

Visste du att det går att byta duk på befintlig kvalitetsmarkis?

Vi hjälper dig!