Markisväv

Markisväv

Vi jobbar med de största vävleverantörerna, Sandatex och Dickson

Vävarna är tillverkade av spinnfärgad akryl. Spinnfärgad betyder att akrylfibrerna blir färgade innan det görs till tråd. Detta tillsammans med akrylfiberns naturliga styrka och rötbeständighet skapar en väv som inte bleks och är av högsta kvalité.

Skötsel

Även fast själva väven är rötbeständig så kan mögel uppstå på ansamlingar av smuts eller föroreningar och därmed påverka vävens egenskaper. Det är därför viktigt att sköta om sina markiser genom att skölja av dem ett par gånger om året. Om markiserna är oåtkomliga så kan man ha ute markiserna i regn men då är det viktigt att låta dem torka innan man har dem infällda en längre tid. Det går även att använda tvål och vatten för svårare fläckar. Använd aldrig tvättmedel eller andra kemikalier.

Börjar din markisväv se trist och sliten ut?

När en markis börjar bli mellan 10-15 år gammal så är det dags att byta väven. Ställningen är det oftast inget fel på.

Boka tid med oss på Markisspecialisten så kommer vi kostnadsfritt hem till Dig och tar mått och visar prover. Har du svårt att välja en vävfärg när vi kommer på besök så går det genom sandatex.se eller dickson.com beställa hem 5st prover utan kostnad. Självklart är ni välkomna att titta i våra kollektioner i butiken.

När väven kommer så byter vi den på plats hemma hos dig. Du behöver inte krångla och ta ner hela markisen. Vi fixar allt!

Vävbroschyr Sandatex
Teknisk info Sandatex

Vävbroschyr Dickson

Se hur ditt hus ser ut med markiser!

Med Sandatex markisguiden eller Dickson designer kan du enkelt ladda upp en bild på huset och lägga till markiser.


Här kan du beställa upp till 5st vävprover från Dickson


Psst… är du sykunnig och söker efter ett nytt projekt? Tryck här.