Solskydd Förskola

Solskydd för förskola är viktigt för att skapa skuggade områden där barn kan leka och vistas utan att utsättas för skadliga UV-strålar. Detta minskar risken för solbränna och andra solrelaterade skador.

Vilka typer av markiser är bäst lämpade för förskolor?

Det finns olika typer av markiser som är lämpliga för förskolor, fönstermarkiser, screenmarkiser och motoriserade markiser är bra för att få svalt inomhus. Fristående markiser och terrassmarkiser är bäst för att få svalka på gården. De bästa markiserna är de som kan anpassas efter behov och erbjuder maximal flexibilitet och skydd.

Hur påverkar markiser utomhusmiljön på en förskola?

Markiser förbättrar utomhusmiljön på en förskola genom att skapa skuggade områden som håller lekområden svalare och mer bekväma. De kan också skydda mot lätt regn, vilket gör det möjligt för barn att vara ute även i varierande väderförhållanden.

Är markiser hållbara och lättskötta?

Ja, moderna markiser är designade för att vara hållbara och lättskötta. De är tillverkade av väderbeständiga material som tål både sol och regn. Regelbundet underhåll, som att rengöra tyget och kontrollera mekaniken säkerställer att markiserna håller länge.

Hur installeras markiser på en förskola?

Installation av markiser på en förskola kan variera beroende på typ av markis och byggnadens struktur.

Vilka säkerhetsaspekter bör beaktas vid användning av markiser på förskolor?

Säkerheten är avgörande när man använder markiser på förskolor. Det är viktigt att säkerställa att markiserna är ordentligt fästa och att mekanismerna fungerar korrekt för att undvika olyckor. Dessutom bör man välja material som är säkra och giftfria samt låta en specialist montera dem.

Kan markiser anpassas efter specifika behov på en förskola?

Ja, markiser kan anpassas efter specifika behov på en förskola. Detta inkluderar val av storlek, färg, och material samt möjligheten att integrera markiserna med andra solskyddslösningar som skuggsegel eller parasoller.

Hur påverkar markiser energiförbrukningen på en förskola?

Markiser kan hjälpa till att minska energiförbrukningen genom att hålla inomhusmiljön svalare under varma dagar, vilket minskar behovet av luftkonditionering. Detta kan leda till lägre energikostnader och en mer miljövänlig verksamhet.

Finns det några estetiska fördelar med att använda markiser på förskolor?

Ja, markiser kan förbättra utseendet på förskolans byggnader och utomhusområden. De finns i många olika färger och stilar som kan komplettera förskolans design och skapa en mer inbjudande och trivsam miljö.

Vad kostar det att installera markiser på en förskola?

Kostnaden för att installera markiser på en förskola varierar beroende på markisens typ, storlek och material samt installationskostnader. Det är bäst att begära en offert från oss på Markisspecialisten för att få en exakt prisuppgift.

Vanliga frågor om Solskydd Sandlåda

Solskydd för sandlåda är viktigt för att skapa en skuggad och säker lekyta där barn kan leka utan att riskera solbränna. På Markisspecialisten erbjuder vi olika lösningar för att hålla sandlådan sval och skuggad.

Vanliga lösningar inkluderar fristående markiser, terrassmarkiser och parasoller. Dessa lösningar kan enkelt anpassas efter sandlådans storlek och form för att ge optimalt skydd. Vi på Markisspecialisten kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din sandlåda.

Installationen av solskydd över en sandlåda varierar beroende på vilken typ av solskydd du väljer. Det vanligaste är att man gjuter fast ett fundament som markisen eller parasollet monteras på. Men det finns också varianter med viktlådor som fylls med vikter och som sedan fungerar som bänkar under markisen. Våra experter på Markisspecialisten kan ge råd och hjälp med installationen.

Material som är UV-resistenta och vattentåliga är bäst för solskydd över sandlådor. Polyester och akryltyger är populära alternativ tack vare deras hållbarhet och effektivitet. På Markisspecialisten erbjuder vi ett brett utbud av högkvalitativa material för ditt solskydd.

Regelbundet underhåll av solskydd inkluderar rengöring av tyger och kontrollering av att alla fästen och strukturer är säkra och stabila. Våra produkter på Markisspecialisten är designade för att vara lättskötta och hållbara.

Så går det till när du beställer hos oss:

Ritad laptop med "Hej!" på skärmen.

1. Kontakt

Bästa sättet att kontakta oss är via vårt formulär, men det går också bra att skicka ett mail eller ringa.

Ritad bild på en hus.

2. Hembesök

Vi bokar in ett gratis hembesök när det passar dig. Mattias eller Edward kommer ut och träffar dig i ditt hem.

Ritad bild på en offert för markis.

3. Offert

Efter hembesöket får du en detaljerad offert där du ser vad varje produkt och arbete kostar. Vi jobbar med fast pris.

Ritad hylsnyckel.

4. Montering

Efter ca 3-5 veckor är det dags att boka en tid för att få produkterna på plats. Montering görs alltid av Mattias eller Edward.

Klart! Efter montering lämnar vi alltid tre års garanti på våra produkter och installationer.
Skrolla till toppen

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Zipscreen

25%

Screenmarkisen ger en modern look som passar såväl det trendiga huset som det klassiska

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Fönstermarkis

25%

Formgiven för att passa det skandinaviska klimatet. Utan kompromisser, med omsorg om kvalitet, detaljer och funktion

         Vårkampanj         

Gäller från 19/2 till 10/3 2024

Dukbyte

20%

Visste du att det går att byta duk på befintlig kvalitetsmarkis?

Vi hjälper dig!